PDA kiest voor de Archimedes windturbine

Een van onze innovatieve partners is the Archimedes BV: een innovatieve windturbine. De spiraal as-turbine van the Archimedes BV is niet vatbaar voor turbulente stedelijke wind, omdat zij ontworpen is om de wind bij een aanstromingshoek van 60 graden op te vangen. Daardoor draait hij zich altijd zelf in de wind, onafhankelijk waar die vandaan komt. De energieopwekking ontstaat doordat de wind door het innovatieve ontwerp 90 graden gedraaid wordt. Hierdoor is er bijna geen weerstand op de bladen die de wind vangen en maakt hij nagenoeg geen geluid. Hij heeft een groot oppervlak om energie te vangen en daardoor heeft hij een hoge efficiƫntie (CP waarde).

Het beste is een combinatie te gebruiken tussen de zonnepanelen en windmolens. Hierdoor beschik je als het donker is over wind energie en als de zon schijnt over zonne-energie. Dit is ook beter voor de balans van het energiesysteem. In de winter is er vaak te weinig zon en als het te heet wordt onderpresteren de zonnepanelen (boven de ca. 48 graden). Met een goede combinatie tussen zon & wind stem je het gebruik van de installatie beter af op de lokale opbrengst.

Public Domain Architecten implementeert de Archimedes in veel projecten. Als partner helpen zij ons met het behalen van de duurzame doelstellingen die wij stellen aan onze architectonische ontwerpen. Lees meer op www.dearchimedes.com

archimedes-plug

havenloft

mobhub

futurehouse

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Headlines

Business info

Public Domain Architecten

Director: Pieter Figdor
kvk: 24447363

DisclaimerContact info

Public Domain Architecten

RDM Innovation Dock
Havennummer 2600
Scheepsbouwweg 8
3089 JW, Rotterdam

T +31 (0)10 - 244 06 11
F +31 (0)10 - 244 06 24

info@publicdomainarchitecten.nl